Så gøy! Du vil fremover motta et nyhetsbrev fra oss når det skjer noe spennende i ditt område.
Noe gikk galt, og det er nok vår feil! Last inn siden på nytt og prøv igjen eller send oss en e-post, så får vi meldt deg på!
Høytorp Fort ligger i et flott friluftsområde med mange turveier, så her kan familien vandre gjennom mer enn 100 års historie og samtidig nyte naturen. I sommermånedene er det guidede omvisninger inn i fjellanlegget og festningsmuseet.
Festningsanlegget er massivt sett utenfra, og friluftsdelen av området er åpent for offentligheten hele året. Fjellanlegget er åpnet i forbindelse med omvisning om sommeren. Det kan også avtales privat omvisning for grupper. Rundt ekserserplassen på fortet ligger det flere bygninger fra perioder hvor fortet var i bruk. Området fortet ligger på er stort og et flott friluftsområde med mange turveier. Her kan familien gå på spennende oppdagelsesreise gjennom mer enn 100 års historie og samtidig nyte naturen.
Det er flere familiearrangementer i løpet av året. Se arrangementer på Høytorp fort.
Hovedanlegget er sprengt inn i fjellet, med bl.a. mannskapsrom, kjøkken, magasiner og kommandosentraler. Til sammen er det 1100 m tunneler og underjordiske ganger på området, ca 40 bygninger og tre kanoner. De tre kanonene på området sto opprinnelig på Høytorp Fort, men ble demontert og flyttet til Vestlandet under 2. verdenskrig. De er nå montert i de originale kanonstillingene. Et innendørs artillerimuseum inneholder ytterligere elleve kanoner fra perioden 1870-1944.
Omvisningene har en lengde på ca 1,2 kilometer, herav ca 0,5 kilometer under bakken. Varighet ca 1,5 timer, ytterligere 20-30 minutter hvis Artilleri-utstillingen skal inngå i omvisningen. Utstillingen kan ses på egenhånd før omvisningen, åpningstid kl 12.30-13.30 (juni-august).
Høytorp fort var operativt fram til krigsutbruddet. Den 13 og 14/4 1940 var fortet i kamp med tyske enheter i ett døgn. En norsk soldat og et ukjent antall tyskere ble drept i kampene. Frem til freden i 1945 var fortet hovedkvarter for den tyske vernemakten i indre Østfold. Etter krigen ble området brukt til øvingssenter, deretter hovedkvarter for Transportregimentet, fram til 1994. Anlegget ble fredet i 2001, og overdratt Eidsberg kommune i 2003.
Fri adgang til uteområdet hele døgnet hele året
Juni, juli og august: omvisning kl 14.00