COMMON.WRONG
Velg dato
Alder: 0 — 15+

Prøysenhuset og Prestvegen

Opplevelser for barna
 • Barn
 • Familie
1106
Detaljer
Pris / bestill
Inngangsbillett: barn kr 65, voksen kr 130, familie kr 300 Sommer i Prøysen: barn (0-3 år) gratis, barn (4-15 år) kr 180, voksen (fra 16 år) kr 220 Alle aktiviteter og forestillinger på dagtid er inkludert i billetten, men på kveldstid gjelder egne priser Salg av årskort

Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen. I huset vises utstillingen "Livets Runde", som i fire deler formidler Alf Prøysens liv og gjerninger. Egne aktivitetsrom for barn. Åpne Prestvegen app'en og se og hør hvor Alf Prøysen fikk inspirasjon til mange av sine sanger og fortellinger. Kafé. Se progammet for 2021

Gå på besøk i stua til Snekker Andersen

Innerst i Prøsyenhuset står stua til Snekker Andersen. En tur inn hit kan nærmest oppleve som en reise til 50-tallet, når man legger merke til interiør og detaljer. Inspirasjonen til utformingen er hentet fra selveste Prøysenstua ogblant annet veggfargen til Snekker Andersen er den samme som familien Prøysen hadde.

Installasjonen er hentet fra Fantefilms filmversjon av "Snekker Andersen og Julenissen" fra 2016 med Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christiansen i hovedrollene

Opplev Prøysenuniverset – Den vesle bygda

Her kan man oppleve Alf Prøysens univers fra Fantefilms spillefilm, «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul». Kulissene som utgjør bygda fra filmsuksessen er satt opp igjen i et helt nytt bygg og skaper en nyskapende, aktiv ramme for publikumsopplevelser. 

Når du går inn i «Den vesle bygda» kommer du rett inn på torget, og blir en del av denne eventyrlige Prøysen-fortellingen. La deg begeistre av de flotte husene som ligger tett i tett i den koselige bygda. Ta deg tur innom slakteren, la deg forundre over det enorme utvalget i isenkrambutikken og kjenn duften av nystekt bakst i bakeriet. 

Den vesle bygda er også arena for teaterforestillinger.

Aktivitetsrom

Alf Prøysen beskrev verden slik at både voksne og barn forsto og kjente seg igjen. Den nye utstilllngen tar barn på alvor slik Alf Prøysen gjorde det. Utstilingen inneholder fire aktivitetsrom for barn, Tegnerommet, Snekker Andersens verksted, lekerommet og biblioteket. 

Tegnerommet

Alf Prøysen var glad i å tegne og drømte om å bli kunstmaler. I tegnerommet kan barna lage sin egen basar i Brugata 9, og de kan perle, tegne, kle seg ut, skrive brev, lime og klistre. De kan også slipe og male sin egen teskjekjerring i finer eller fargelegge henne som papirdukke med flere stakker. 

Verkstedet

Her finner man alt små snekkere trenger for å lage krakker, båter, fjøler eller akkurat det man har lyst til å lage. Høvelbenkene klare til bruk. De får selvfølgelig lov å ta med seg mesterverkene hjem.A

Lekerommet

Her er "buttikk", kjøkkenkrok og sklie. Du kan handle i butikken og lage liksom-mat med både lang- og rund mat. Menyen styrer du selv for voksne er det ikke plass til. 

Den interaktive veggen

Med den interaktive spillveggen, oppstår et møte mellom Alf Prøysens historier og moderne teknologi. Her er det mulig å tegne og male digitalt, eller løse oppgaver inspirert av fortellingene om «Teskjekjerringa» og «Sirkus Mikkelikski»

Alfabetet

Alfabetet inneholder fakta om Prøysen fra A til Å. Det favner det store og det lille, det populistiske og det kuriøse. Her kan man trykke på bokstavene på skjermen for å finne tekster, bilder, filmsnutter og lydklipp! Innholdet bak de store bokstavene er for voksne, og innholdet bak de små bokstavene er tilpasset barn.

 

Faste programposter

Torsdager: Trill og trall

Gratis babysang

10.00 Bli med på trilletur langs idylliske Prestvegen. Møt turleder på Prøysenhusets parkeringsplass.

ca 11.00 Lunsj i Prøysenhuset. Kafe Julie serverer dagens lunsj med valgfri kaffe til kr 149,-. Kafeen har et variert lunsjtilbud med varm lunsj, salat, brødskiver, hjemmebakte kaker og nytraktet svart kaffe. Smak gjerne våre andre varme drikker som som mocca, cappuccino, latte, chai latte eller hva med en kopp deilig varm sjokolade ved den knitrende peisen?

ca 12.00 Trall i Prøysenhuset. Prøysenhusets formidler tar dere med på en koselig babysangstund med Prøysenviser og regler.

Du bestemmer selv om du er med på alt eller deler av programmet. Det er ​plass til sovende barn ute i vognene på verandaen under tak.

Lørdagsprogram

11.30 Barnetimen for de minste

12.30–14.00 Besøk Prøysenstua»

14.00 Rekandes på ei fjøl. Servering

15.00 Rekandes på ei fjøl. Underholdning

16.00–17.00 Besøk Prøysenstua

Aktivitetsrom og utstilling er åpen for lek og læring gjennom hele åpningstiden

Søndagsprogram

11.30 Barnetimen for de minste

12.30–13.30 Besøk Prøysenstua

13.00 Søndagsmiddag

14.00 Fortellerstund i Den vesle bygda

15.30–17.00 Besøk Prøysenstua

Aktivitetsrom og utstilling er åpen for lek og læring gjennom hele åpningstiden

Sommer i Prøysen

1. juli – 8. august

Åpningstider:

Mandag til fredag: kl 10.00–16.00

Lørdag til søndag: kl 11.00–17.00

Tilbring en sommerdag i Prøysen, med opplevelser og aktiviteter for store og små. Hver dag arrangeres det familieteater, Barnetimen for de minste og Dørstokken heme. Besøk dyrene i Kusvea og gå på oppdagelsesferd i Mikkelikskiskogen. Sommer i Prøysen» arrangeres fra 1. juli – 8. august og byr på nære kulturopplevelser, for hele familien. Fire forskjellige teaterforestillinger fra Prøysens univers rullerer gjennom festivaldagene.

 

Barnas jul i Prøysen – Førjulshelgene på Prøysenhuset

Den vesle bygda som glømte at det var jul - En helt unik teaterforestilling

Bli med inn i kulissene fra spillefilmen "Snekker Andersen og Julenissen: Den velse bygda som glømte at det var jul". Midt i dette fantastiske juleuniverset spilles teaterforestillingen, "Den vesle bygda som glømte at det var jul", basert på filmmanuset. Opplevelsen blir ekstra spesiell når du selv sitter midt på torget mellom slakteren, bakeren og Isenkrambutikken fra handlingen.

Dette er historien om ei lita bygd som ligger helt for seg sjøl høyt oppi lia. Folka som bor der er så fæle til å glømme. Og når de holder på å glømme det viktigste ta alt - sjølve jula - må Snekker Andersen og Julenissen hjelpe lille Elise med å ordne opp før det er for seint.

Juleverksted

Hver lørdag og søndag før jul åpnes dørene til et julepyntet Prøysenhus med aktiviteter til glede for store og små. La barna lage sine egne julegaver på juleverkstedet, bake lomper, pynte pepperkaker og binde sin egen dørkrans. I barnetimen kan barna bli kjent med Prøysens julefortellinger. Avslutt ettermiddagen med fortellerstund i Prøysenstua.

Ordinære åpningstider: 2. januar - 30. juni: Torsdag og fredag kl 10.00-16.00, lørdag og søndag kl 11.00-17.00 1. juli - 15. august: Mandag til fredag kl 10.00-17.00 (uke 33: 10.00-16.00), lørdag og søndag kl 11.00-17.00 16. august - 31. desember: Torsdag og fredag kl 10.00-16.00, lørdag og søndag kl 11.00-17.00 Sommer i Prøysen: 1. juli - 8. august Øvrige dager åpent etter avtale De faste aktivitetene kan utgå enkelte dager på grunn av andre arrangementer, eller på helligdager. Sjekk hjemme- eller facebooksiden for tilgjengelighet Stengt 1. januar, påsken fra og med mandag til og med 2. påskedag, 23. - 31. desember

Diverse juleaktiviteter i hele desember blant annet kino, julevandring og mye mer, se aktivitetens facebookside for ytterligere informasjon. Flere av aktivitetene blir arrangert på samme dag

2021
april
ma
ti
on
to
fr
2021
mai
ma
ti
on
to
fr
2021
juni
ma
ti
on
to
fr
2021
juli
ma
ti
on
to
fr
2021
august
ma
ti
on
to
fr
2021
september
ma
ti
on
to
fr
2021
oktober
ma
ti
on
to
fr
2021
november
ma
ti
on
to
fr
2021
desember
ma
ti
on
to
fr
2022
januar
ma
ti
on
to
fr
2022
februar
ma
ti
on
to
fr
2022
mars
ma
ti
on
to
fr
2022
april
ma
ti
on
to
fr
2022
mai
ma
ti
on
to
fr
2022
juni
ma
ti
on
to
fr
2022
juli
ma
ti
on
to
fr
2022
august
ma
ti
on
to
fr
2022
september
ma
ti
on
to
fr
2022
oktober
ma
ti
on
to
fr
2022
november
ma
ti
on
to
fr
2022
desember
ma
ti
on
to
fr
Arrangementer
 • April/ 2021
  • 11
   I dag
   Søndag
   11:00
  • 15
   Torsdag
   10:00
  • 17
   Lørdag
   11:00
  • 18
   Søndag
   11:00
  • 22
   Torsdag
   10:00