Barnas Norge

Nyheter

16. februar 2018

Vinterferien – en etterlengtet uke

Barn i snøhuleDet er ca 200 små og store alpinanlegg i Norge. På www.fnugg.no kan man søke direkte på et alpinanlegg, eller få en oversikt over alle alpinanleggene i en region, og få en oppdatert status over åpne nedfarter, åpningstider m.v. for hvert enkelt anlegg. På www.alpinanleggene.no , under menyen «Norske Alpinanlegg», vises fylkesvis informasjon om antall heiser, nedfarter og kontaktinfo etc.  for ca 125 alpinanlegg.  For langrenns- og turinteresserte er det oppdatert løypeinformasjon for tusenvis av løyper over hele landet, med hovedtyngden på Sydøst-Norge, på www.skisporet.no

 

Alltid sikre aktiviteter for dem som ikke har tilgang til, eller søker, snø og ski, er vannaktiviteter og bowling. Det er mange badeland og svømmehaller som har utvidet åpningstid og egne aktiviteter for barn og unge i vinterferien. Bowlinghallene har åpent de fleste dager gjennom hele året, og bowling er en gøyal familieaktivitet. Så lenge den minste klarer å løfte kula så er han / hun med. Gjerder langs banen, som kan heves og senkes fra spiller til spiller, gjør at kula ikke faller i rennen før den når kjeglene. Mange Vitensentre har daglige aktiviteter, eller show, i skolenes høst- og vinterferier. Du finner vitensentre i Grålum (Inspiria ved Sarpsborg), Ås, Oslo (Norsk Teknisk Museum), Gjøvik, Porsgrunn, Arendal, Kristiansand (mini-vitensenter), Sandnes (Stavanger), Bergen, Trondheim og Tromsø, klikk her. «Escape rooms», et fluktspill på 60 minutter, er et forholdsvis nytt fenomen som er etablert i de fleste større byer og noen mindre, og en veldig engasjerende familieaktivitet (for barn fra 10 år).  Mange av de større regionsmuseene har utvidede åpningstider og egne aktiviteter i vinterferien.

 

Søk på BarnasNorge.no og dere vil helt sikkert finne noe av interesse blant de knapt 500 registrerte aktivitetene som har åpent en eller flere dager i løpet av de neste par ukene.

 

Nå er det jo ikke alle foreldre som har fri i vinterferien og det kan være en utfordring å få kabalen til å gå opp. Barnehager og SFO gjør sitt til at mange barn får en aktiv ferie allikevel, skiskoler og vinterleire likeledes. For barn i grunnskolen kan løsningen være at foreldre går sammen om å ta med barna i skibakken, i svømmehall eller andre aktiviteter på skift.

 

God vinterferie!


Annonser