Barnas Norge

Nyheter

04. juni 2019

Sommerles 2019: Norges største og kuleste lesekampanje

Sommerles kampanjen 2019 - nettside

«Sommerles» er en landsdekkende lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien. Alle barn i 1. – 7. klasse kan delta. I 2018 gjorde 106.00 barn i 370 kommuner nettopp det! De kan lese hva de vil når de vil. Registrer bøker og vinn premier, samle poeng, konkurrer og vurder, løs quizer, svar på oppgaver, følg med på hva vennene leser og se hvilke bøker som er mest populære i sommer. «Sommerles» er en aktiv og oppmuntrende kampanje! Hvordan det fungerer, veldig enkelt forklart, kan barna (eller foresatte…) lese her. Der er det også en "Registrer deg nå" knapp. Se i øvrig YouTube lenkene nederst for en visuell forklaring på 1-2-3.

 

 

Siden deltakerne er mindreårige må foresatte lese og godkjenne en brukeravtale, som også informerer om personvernet med hensyn til registrerte opplysninger.  Når det er gjort er det barnets tur: navn, hvilket bibliotek han / hun vil registrere som «sitt» bibliotek, og et lånenummer, det kan gjerne være fra foresattes lånekort. Deretter kan barnet neste gang logge seg inn med eller uten foreldrenes hjelp for å registrere bøker og lese den spesialskrevne «Sommerles» fortellingen av Mari Moen Holsve, «Det blodrøde Nordlyset» - sommeren er truet!  

 

 

Anerkjente forfatter er engasjert og bibliotekene er i fyr og flamme (i overført betydning…). Ikke alle landets kommuner, og dermed biblioteker, er med på «Sommerles» kampanjen, men langt de fleste. Dessuten, biblioteks-besøkene er ikke det viktigste, det er å lese bøkene! Og det kan gjøres hvor som helst.  For at alle skal kunne delta, også hvis man har lesevansker, kan man lytte til lydbøker. På https://boksok.no er det forslag til bøker «som på ulike måter passer for alle som leser i motvind», som nettstedet selv beskriver det.

 

YouTube videoer:

«Sommerles» 2019 på 1 min 4 sek: klikk her

«Sommerles» 2019 på 2 min 0 sek: klikk her

«Sommerles» 2019 på 0 min 50 sek,  lydbøker for barn med lesevansker: klikk her

 

Og som en "crazy" ekstrabonus, uten tilknytning til "Sommerles", og med ubestemmelig målgruppe kom vi i BarnasNorge.no over dette animerte eventyret om "Reven og gåsa", klikk her


Annonser