Barnas Norge

Nyheter

29. august 2018

Friluftslivets uke og «Kom deg ut» dagen 2. september

Kom deg ut dagen søndag 2. september 2018

«Kom deg ut» dagen arrangeres av DNTs (Den Norske Turistforenings) medlemsforeninger to ganger om året, en om våren og en om høsten. Disse dagene er det et mangfold av arrangementer arrangert av DNTs lokallag, for det meste gratis. På DNTs hjemmeside finner du en oversikt over arrangementer over hele landet. Her kan alle være med, uansett naturkjennskap eller andre forutsetninger. Noen få arrangementer har påmelding, men de aller fleste er «drop-in» uten forhåndstilmelding.

 

Formålet med dagen er å gi barn, ungdom og voksne en smakebit av friluftslivet, en smakebit som gir lyst på mer. Som foreningen skriver: «Denne dagen får du mulighet til å prøve noe du ikke har vært med på før!». Aktivitetene spenner fra bading, klatring, topptur og naturstier om høsten, til aking, topptur, skileik og isfiske om våren. Gjør dagene til faste familiearrangementer, det er mye moro for barna, hygge for voksne og det gjør godt på kropp og sjel for alle. Kom dere ut!

 

Hele Norge inviteres til å bli med ut i naturen i Friluftslivets uke 1. - 9. september. Over hele landet uken i gjennom er det forskjellige friluftsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen hvor man bor. Formålet er å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape mange gode minner. Finn arrangementer der du bor ved å klikke her

 

Uken sparkes i gang med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, og avsluttes med Teltjakten på ti ulike steder – fra nord til sør – søndag 9. september. Sove-ute-akjsonen er en oppfordring fra arrangørene til alle i Norge om å sove ute. Alt teller: fra dynen på balkongen, til telt i skogen eller fjellet. De som deler bilder med emneknagg #nattinaturen deltar i konkurransen om flere premier. I 2017 var det anslagsvis 100.000 personer som fulgte oppfordringen!

 

 

Det er naturlig nok overlapping mellom mange av arrangementene i aktivitetskalenderen til «Kom deg ut» dagen og Frilutslivets uke.


Annonser