Barnas Norge

Nyheter

18. januar 2018

"Svøm langt" kampanjen - hele familien i vannet!

Svøm langt kampanjen 2018

Formålet med «Svøm langt» er å motivere enda flere til å bruke svømmehallen som mosjonsarena gjennom hele året. Kampanjen er nasjonal og over 230 svømmehaller er med. Målsetningen er at alle voksne og ungdommer fra og med 14 år skal svømme 10.000 meter mellom 1. januar og 31. mars, og at barn til og med 13 år svømmer 2500 meter i samme periode. For deltakere med funksjonsnedsettelser er kravet henholdsvis 5000 og 1500 meter.

 

Det er gratis for så vel deltakere som svømmehaller å delta i «Svøm Langt», men man må betale ordinær inngangsbillett til svømmehallen. Og belønningen?

 

Foruten god mosjon så får alle barn som klarer kravet på 2500 meter diplom, og de er med i trekningen om en ukes opphold for familien på øya Kos i Grekenland (foresatt + barn). Ungdoms-/ voksenpremien er også en ukestur til Kos med Apollo, for 2 personer. I tillegg trekkes det ut flere gavekort på weekendopphold på et av Thon Hotels hoteller i Norge, og Klubben AS stiller med svømmebriller. Det er også noen av svømmehallene som har lokale konkurranser med egne premier.

 

Hvordan dere deltar? Foruten å finne frem badetøy og overtale hele familien til å delta, så drar dere til en svømmehall og svømmer så langt hver og en orker. Er svømmehallen deltaker i «Svøm langt» kampanjen kan dere spørre om et registeringskort hver og notere hvor langt dere har svømt. «Svøm langt» oppfordrer imidlertid til at alle svømte meter registreres online på http://www.svomlangt.no.  Registrer deg som bruker eller logg på med Facebook-kontoen. En i familien kan registrere for alle familiemedlemmene, og en lærer kan registrere for hele klassen. Hjemmesiden og registrering er også tilgjengelig fra mobiltelefonen. Har dere klart kravene innen 31. mars så venter diplom til barna, og alle er med i trekningen av hovedpremiene.

 

I 2017 ble det svømt 223 241 908 meter i 237 svømmehaller i løpet av kampanjeperioden. I underkant av 18.000 deltakere stod for denne prestasjonen. Herav var 28% barn til og med 13 år. Den svømmehallen som hadde desidert flest deltakende barn var AdO Arena i Bergen.

 

God svømmetur!


Annonser