Barnas Norge

Nyheter

25. januar 2019

Morsomme sommerskoler med lærerikt innhold

Forskerfabrikkens sommerskole - gøyal læring

Forskerfabrikken ble grunnlagt i 2002 av biokjemiker Hanne S Finstad med formålet å motivere barn og unge til å satse på real- og teknologifag. Et av tiltakene er sommerskoler over hele landet som nettopp satser på dette, på en lekende måte. Noe foregår innendørs og noe utendørs med elleville eksperimenter og fag som aktiviteter.

 

Selv beskriver sommerskolen seg som: «Vi har bare en klode, men den har mye å by på! På årets sommerskole skal vi utforske mineraler, bergarter og fossiler, og dyrke egne krystaller. Vi skal lage kule vulkaner og eksplosive såpebobler.


Vi skal også undersøke noen av miljøutfordringene som plager kloden vår; Hvordan er det å være fisk i et hav fylt av plastsøppel? Og hvordan kan du og jeg bidra til at havet ikke blir fremtidens søppeldynge?
 

Det blir også tid til leken matematikk, steinjakt og bleieforskning. Vi vil vise barna hvor morsomt og spennende naturvitenskap kan være!»

 

Sommerskolen har kurs i starten og slutten av sommerferien, mandag til fredag kl 09.00-15.00. Målgruppen er barn som skal opp i 5., 6. eller 7. klasse til høsten.

 

Skal vi si noe negativt så er det prisen, 2.995 kr pr barn. Noen steder har lokale bedrifter sponset noe av deltakeravgiften, men den er fortsatt godt over 2.000 kr. I motsetning til så mange andre sommeraktiviteter så er deltakelsen til gavn for barnets læring og forståelse for naturfag i skolen, idet sommerskole-kurset følger skolens læreplan for 5. – 7. trinn.

 

Påmeldingen til de fleste sommerskolene begynner 6. februar, for de resterende er datoen 6. mars. Det er begrenset deltakerantall og en populær årlig sommeraktivitet, så her gjelder det å ha avklart interessen før, og sitte klar ved tastene på, onsdag 6. februar kl 09.00!

 

Påmeldingen er bindende.

 

Se presentasjon av sommerskolen, med lenke til påmelding, ukeprogram og kart over alle steder i landet hvor Forskerfabrikken arrangerer sommerskole, klikk her


Annonser