Barnas Norge

Fylke

Søndag er det fastelavn!

19. februar 2020

Tidlig påske betyr tidlig fastelavn, i år søndag den 23. februar. I forhold til de tre øvrige hedensk-kristne tradisjonene Haloween, Lucia og Sankthans, er fastelavn mindre beaktet. Helt uanselig er dagen ikke, det selges fastelavnsris i Norge for 10-12 mio. kr. hvert år. Frem med godsakene, denne dagen er det «tillatt» å fete seg opp! Noen aktiviteter for barna er det også.

Samenes nasjonaldag

05. februar 2020

6. februar er det samenes nasjonaldag i Norge, men er også en felles nasjonaldag for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland siden 1993. Det er også offisiell flaggdag i Norge. Gyldendal har en fin gratis nettside med barnevennlig informasjon om samekulturen, krydret med morsomme oppgaver. Anbefales!

Ta initiativ- sikkert internett!

04. februar 2020

Tirsdag 11. februar markeres «Safer Internet Day» i over 120 land over hele verden. Også i Norge. Hvordan kan vi gjøre nettet tryggere og bedre for barn og unge? Arrangementer i Oslo, Bergen og Tromsø blir videostrømmet til alle interesserte. På Barnevakten.no finner du ressurser til selv å ta initiativ til et arrangement hjemme eller på barnas skole  

Annonser