Barnas Norge

Fylke

Les mer!

02. april 2020

Flere nett-tjenester med bøker, sanger, utfordringer og læring for barn har åpnet for fri tilgang i forbindelse med stengningen av skoler og barnehager. Foreløpig til over påske. Benytt sjansen til å besøke en ellers lukket digital verden med barna! Sjekk listen.   

Barn og koronavirus – oppdatering

31. mars 2020

Folkehelseinstituttet (FIH) oppsummerer at det så langt ser ut til at færre barn enn voksne smittes med og av koronaviruset COVID-19. Det er i tråd med erfaringene fra Kina og andre land. Bildet kan være, og er, imidlertid mer nyansert enn det statistikkene viser, og det er flere teorier til hvorfor barn og unge klarer seg bedre enn voksne. Også barn med astma eller diabetes.

Korona og hjemmetid

26. mars 2020

Regjeringens koronatiltak fortsetter til over påske. Det er en stor pedagogisk utfordring å forklare barna hvilken situasjon vi er i, hvorfor barnehager og skoler er stengt, hvorfor de ikke kan leke med venner eller være med på fritidsaktiviteter. Kanskje det viktigste vi kan gjøre for barna våre er faste rutiner, hver dag, det gir trygghet. Mange betalingsnettsider for barn har åpnet opp for fri tilgang inntil videre. Vi har samlet en liste med forslag til hvordan fylle tiden med barna – og få tid til seg selv

Annonser